مقایسه پاراوان چوبی با پاراوان شیشه‌ای و فلزی

تنوع بسیار زیاد در مدل‎های مختلف پاراوان باعث می‌شود تا بعضی از افراد در هنگام خرید این محصول دچار سردرگمی شده و نتوانند مناسب‎ترین نوع پاراوان را برای خود انتخاب کنند.
مقایسه پاراوان چوبی با پاراوان شیشه‌ای و فلزی

ما قصد داریم در مقاله مقایسه پاراوان چوبی با پاراوان شیشه‎ای و فلزی، ضمن معرفی کامل انواع پاراوان، محبوب‎ترین مدل‎های پاراوان را با یکدیگر مقایسه کنیم. در پایان نیز به ذکر نکات مهمی که در هنگام خرید یک پاراوان باید به آن دقت کنید، می‎پردازیم. از این رو اگر قصد خرید یک پاراوان مناسب را برای خود، پیشنهاد می‎کنیم این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.

آشنایی با انواع پاراوان در جنس‌های مختلف

آشنایی با انواع پاراوان

پاراوان یک واژه‎ی فرانسوی است که در زبان فارسی "پرده" معنی می‎شود و همانطور که از نام آن مشخص است، وسیله‎ای است که برای جداسازی موقت در یک فضا مورد استفاده قرار می‎گیرد. پاراوان‎ها زیرمجموعه‎ای از انواع پارتیشن‎ها محسوب می‎شوند که خود نیز انواع گوناگونی دارند. انواع مختلف پاراوان عبارتند از:

  • پاراوان چوبی: این نوع پاراوان‎ها به طور کامل از جنس چوب ساخته می‎شوند و برای استفاده در فضاهایی که دکوراسیون سنتی یا کلاسیک دارند، انتخاب بسیار مناسبی هستند.
  • پاراوان حصیری: در ساخت پاراوان حصیری از چوب و حصیر استفاده می‎شود. با توجه به کم بودن وزن حصیر، باید قاب و بدنه پاراوان از جنس چوب یا ام‌دی‌اف باشد تا بتواند تعادل خود را حفظ کند و سقوط نکند. معمولاً برای زیباتر شدن پاراوان‎های حصیری، یک طرح زیبا را برروی آن چاپ می‎کنند.
  • پاراوان فلزی: برای ساخت این نوع پاراوان از فلزاتی همچون آلومینیوم یا سرب استفاده می‌کنند. این پاراوان‌ها بیشتر برای مصارف پزشکی و به منظور جلوگیری از اشاعه پرتوهای خطرناک به قسمت‌های دیگر استفاده می‌شود.
  • پاراوان شیشه‌ای: پاراوان شیشه‌ای یکی از زیباترین نوع پاراوان‎ها است که بیشتر جنبه‎ی تزئینی و دکوراتیو دارد. این نوع پاراوان می‎تواند ساده باشد و یا طرحی برروی آن چاپ شود.
  • پاراوان پارچه‌ای: پاراوان‌های پارچه‎ای را می‎توان رایج‎ترین نوع پاراوان‎ها دانست. تنوع بالا در طرح و قیمت مناسب این نوع پاراوان دلایل اصلی هستند که موجب می‎شوند تا افراد بیشتری به سراغ انتخاب این نوع پاراوان بروند. قاب و بدنه‌ی پاراوان‌های پارچه‌ای نیز از جنس فلز یا چوب و ام‎دی‎اف است. از پاراوان‎های پارچه‎ای در تمام مکان‌ها و انواع سبک‌های دکوراسیون داخلی می‎توان استفاده کرد.
  • پاراوان مشبک: این نوع پاراوان معمولاً از جنس چوب ساخته می‎شود و برای زیبایی بیشتر طرح‌های جذابی را به صورت مشبک روی آن ایجاد می‎کنند. از پاراوان مشبک می‎توان در فضای داخلی منازل، لابی ساختمان‌ها و حتی دفاتر کار استفاده کرد.
  • پاراوان پلاستیکی: برای ساخت پاراوان از جنس پلاستیک باید از پلاستیک‎های سختی همچون پلاسیتک پی وی سی یا یو پی وی سی استفاده کرد. این نوع پاراوان برای چاپ طرح تبلیغاتی می‎تواند یک انتخاب عالی باشد.
  • پاراوان تبلیغاتی: همانطور که از نام این نوع پاراوان به خوبی مشخص است، پاراوان تبلیغاتی به منظور تبلیغ یک برند یا مجموعه مورد استفاده قرار می‎گیرد. استفاده از این نوع پاراوان در دکوراسیون داخلی منازل یا فضای لابی ساختمان‎های مسکونی، مناسب نخواهد بود. بهترین محل برای استفاده از پاراوان تبلیغاتی، فضای آزاد و عمومی است تا در معرض دید افراد بیشتری قرار بگیرد.
  • پاراوان ساده: پاراوان‎های ساده آن دسته از پاراوان‎ها هستند که هیچ طرح خاصی ندارند و بیشتر از جنس پارچه ساخته می‎شوند. شناخته‎شده‎ترین نوع پاراوان‎های ساده‏ی پارچه‏ای را می‎توان پاراوان‎های پزشکی موجود در مطب پزشکان دانست.

مقایسه پاراوان چوبی با سایر پارتیشن‌های متحرک

مقایسه پاراوان چوبی با پاراوان شیشه‌ای

برای انتخاب بهترین نوع پاراوان باید ابتدا به خوبی با انواع آن‎ها و کاربرد هریک آشنا شوید. سپس با توجه به نیاز خود، نوع پاراوان مناسب را برای خود انتخاب کنید.

پاراوان چوبی، پاراوان فلزی و پاراوان شیشه‏ای، سه نوع پرفروش و پرکاربرد در میان انواع پاراوان‏ها هستند. به همین دلیل در این قسمت به منظور مقایسه پاراوان چوبی با پاراوان شیشه‏ای به معرفی کامل آن‎ها و بررسی کاربرد هریک می‏پردازیم.

همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، پاراوان‏های چوبی به طور کامل از جنس چوب ساخته می‏شوند. این نوع پاراوان را می‏توان از چوب‏های مختلفی تهیه کرد و به همین دلیل از تنوع رنگی و ظاهری بسیار زیادی برخودار هستند. همچنین پاراوان چوبی را به صورت مشبک، حکاکی‏شده و یا چاپی می‏سازند تا تنوع و زیبایی بیشتری داشته باشد.

پاراوان چوبی از جمله پاراوان‎هایی است که با توجه به قابلیت پوشانندگی که دارد، می‎تواند برای ایجاد حریم خصوصی در یک فضای داخلی مورد استفاده قرار بگیرد. به طور مثال یکی از کاربردهای جالب پاراوان چوبی استفاده از آن در اتاق، برای تفکیک کردن فضای تعویض لباس از سایر فضای اتاق است.

مزیت دیگر پاراوان‎های چوبی هماهنگی و تناسب خوب این نوع پاراوان با اکثر سبک‎های دکوراسیون داخلی است. این ویژگی سبب می‏شود تا بتوان از پاراوان‎های چوبی در تمامی فضاها، از فضای داخلی منزل گرفته تا دفاتر کاری، استفاده کرد.

در مقابل پاراوان چوبی، پاراوان‎های شیشه‎ای هستند که از ترکیب شیشه با فلز، پلاستیک یا حتی چوب ساخته می‏شوند. برای بیشتر کردن استحکام و تعادل بهتر پاراوان‎های شیشه‎ای، قاب و بدنه‏ی این نوع پاراوان معمولا از جنس فلز یا چوب یا پلاستیک سخت ساخته می‏شود.

استفاده از پاراوان‏های شیشه‏ای در سال‎های اخیر در بین مردم رواج بیشتری داشته است. این پارتیشن‎ها به دو صورت مات و شفاف ساخته می‌شوند. استفاده از پاراوان شیشه‏ای شفاف بیشتر جنبه‎ی تزئینی و زیبایی دارد. این نوع پاراوان بیشتر در محیط‎های کاری مورد استفاده قرار می‎گیرند و در طراحی دکوراسیون منازل شخصی، نقش کم‎رنگ‏تری دارند.

مقایسه پاراوان چوبی با پاراوان فلزی

یکی از پرکاربردترین نوع پاراوان‎ها، پاراوان‎های ساخته شده از فلز هستند. این مدل پاراوان‌ها که معمولاً قیمت بیشتری در مقایسه با مدل‌های دیگر دارند، برای استفاده در محل‎های مخصوصی به کار گرفته می‏شوند. مرسوم‎ترین مدل پاراوان فلزی، پاراوان‎های سربی هستند که بیشتر در فضاهای بیمارستانی و درمانی کاربرد دارند. از این پاراوان برای جداسازی بخش‌هایی همچون رادیولوژی از سایر بخش‌های مراکز درمانی استفاده می‎کنند. استفاده از پاراوان فلزی در محیط‎های داخلی منازل و دفاتر تجاری رواج کمتری دارد. به همین دلیل توصیه می‎شود اگر قصد خرید یک پاراوان برای منزل یا دفتر کار خود را دارید، به سراغ انتخاب پاراوان‎هایی همچون پاراوان چوبی بروید. زیرا پاراوان چوبی علاوه بر تنوع بیشتر، از قیمت کمتر و کاربرد بیشتری نیز برخوردار است.

یکی از کاربردهای بسیار مفید پاراوان چوبی، پوشش عیب‎ها و نواقص ظاهری دیوارهای داخلی یک ساختمان است. همچنین علاوه بر کاربرد زیبایی و تزئینی، پاراوان چوبی یک انتخاب عالی برای ایجاد یک فضای چند منظوره و جذاب نیز محسوب می‎شود.

نکات مهم برای خرید یک پاراوان مناسب و ایده‌آل

نکات مهم برای خرید بهترین نوع پاراوان

در هنگام انتخاب و خرید پاراوان باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید. نکته اول توجه به جنس و نوع پاراوان است. هنگام انتخاب بهترین نوع پاراوان باید توجه داشته باشید که چه قصدی از خرید این پاراوان دارید و می‎خواهید در چه فضایی از آن استفاده کنید. با در نظر گرفتن این دو مورد می‏توانید جنس متریال مناسب را برای خرید بهترین پاراوان انتخاب کنید.

نکته مهم دوم در نظر گرفتن قیمت پاراوان است. هر یک از انواع پاراوان‎ها با توجه به نوع جنس، نحوه ساخت، کیفیت مواد به کار رفته در ساخت و طرح آن، قیمت خاصی دارد. هنگام خرید پاراوان باید حتما قیمت آن را نیز در نظر بگیرید. با توجه به این موارد می‎توانید بهترین نوع پاراوان را برای خود انتخاب کرده و خریداری نمایید.

پاسخ به سوالات متداول

  1. پاراوان چوبی چیست؟پاراوان چوبی یک وسیله‎ی جداکننده‎ی موقت است که از جنس چوب ساخته شده است. با استفاده از پاراوان‎های چوبی می‎توان به راحتی فضاهای مختلف را از یکدیگر جدا کرد و یک حریم شخصی ایجاد نمود. این نوع پاراوان می‎تواند به شکل مشبک یا حکاکی‎شده تولید شود.
  2. پاراوان شیشه‌ای چه کاربردی دارد؟ اصلی‎ترین کاربرد پاراوان شیشه‎ای مانند هر پاراوان دیگری، کمک به تفکیک فضا است. این نوع پاراوان را می‎توان با استفاده از شیشه‎های مات یا شفاف تولید کرد. استفاده از پاراوان شیشه‎ای در دفاتر کار، به خصوص در سال‎های اخیر، رواج بسیار زیادی داشته است.
  3. کاربرد پاراوان فلزی چیست؟پاراوان‎های فلزی را می‎توان از فلزهایی همچون آلومینیوم یا سرب تهیه کرد. این نوع پاراوان بیشتر در فضاهای بیمارستانی و پزشکی مورد استفاده قرار می‎گیرند. زیرا فلزات سنگینی همچون سرب مانع از انتشار امواج خطرناک بخش‎هایی مانند رادیولوژی به سایر بخش‎ها می‏شوند.
ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکس‌تان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد.