تفاوت پاراوان و پارتیشن

آشنایی با پاراوان
پاراوان، جداکننده متحرکی است که از چوب ساخته شده و برای جدا نمودن فضاها مورد استفاده قرار میگیرد. شما میتوانید این موارد را به راحتی جابجا نمایید. بسیاری از افراد پاراوانها را با پارتیشنها یکسان میدانند اما در خصوص تفاوت پاراوان و پارتیشن لازم است تا بیان کنیم که پاراوانها امکان تغییر محل دارند ولی پارتیشنها فیکس شده و ثابت هستند.
در خصوص پاراوان در نظر داشته باشید که میتوان آنها را با چوب، امدیاف، شیشه یا پلاستیک تهیه نمود. اما باید دقت نمایید که پاراوانها از هر جنسی که ساخته میشوند نباید سنگین باشند تا بتوان آنها را به راحتی حرکت داد. این جداکنندههای متحرک بسیار مستحکم و ماندگار هستند و به راحتی تمیز میشوند.
در خصوص سایزپاراوانها هم باید بیان نمود که عموما با عرض 43، 53 و 63 سانتیمتر ساخته میشوند. البته ارتفاع استاندارد 180 سانتیمتر است. به عنوان یک نکته در نظر بگیرید که هر اندازه ارتفاع پاراوان شما بیشتر باشد، به همان اندازه مقاومت ایستایی آن کمتر است.
شما میتوانید پاراوانها را به صورت لنگهای یا یکپارچه در بازار مشاهده نمایید. عموما دیوارهای متحرک چوبی که به صورت 4 لنگه هستند، که تعداد بیشتر لنگهها روی قیمت پاراوان تاثیر میگذارد. امروزه از این محصول چوبی برای دکوراسیون داخلی استفاده میشود زیرا میتواند به راحتی فضای شما را به بخشهای کوچک تقسیم کند.
اگر تمایل داشتید تا از پاراوان بیشتر بدانید حتما توصیه میکنیم مطلب "پاراوان چیست" را مطالعه کنید.
آشنایی با پارتیشن
پارتیشنها یک نوع جداکننده ثابت هستند که نمیتوان آنها را به راحتی جابجا نمود. از این محصول برای جدا نمودن فضا استفاده میشود؛ اما در مکان مد نظر به صورت ثابت قرار میگیرد. پارتیشن در انواع فضاهای مسکونی و اداری کاربرد زیادی دارد.
این جداکنندهها در دو دسته اداری و خانگی طبقهبندی میشوند. در ادارات از پارتیشنها جهت ایجاد فضای خصوصی برای هر کارمند یا بخش استفاده میشود. پارتیشنهای فوق میتوانند از جنس چوب، فلز یا شیشه باشند. از آنجا که این موارد یک فضای بدون تنش را ایجاد میکنند، در فضاهای اداری بسیار کاربرد هستند.
پارتیشنهای خانگی بیشتر به عنوان دکور مورد استفاده قرار میگیرند. البته امروزه برای اینکه محیط نشیمن را بتوان از پذیرایی جدا نمود، میتوان از پارتیشنها بهره برد. عموما در دکوراسیونهای مدرن میتوان از این مورد استفاده کرد.
شما میتوانید از انواع روشهای رنگبندی یا شفافسازی برای زیبا نمودن پارتیشنها بهره ببرید. همچنین در محیطهای خانگی اغلب از این موارد در کنار شومینه، آکواریوم و مواردی از این قبیل استفاده میکنند.
بررسی تفاوت پاراوان و پارتیشن
با توجه به مواردی که در بالا بیان شد، میتوان نتیجه گرفت که یکی از تفاوتهای پاراوان و پارتیشن در قابل حمل بودن آنها است. به عبارت دیگر شما میتوانید پاراونها را به راحتی جابهجا نمایید، اما پارتیشنها ثابت و فیکس شدهاند.
استفاده از این مورد هم در منزل و هم در محیط های کاری بسیار کاربردی است. برای اطلاع بیشتر پیشنهاد میکنیم مقاله "انواع پارتیشن خانگی" را مطالعه کنید. در واقع اگر بخواهید بخشی از محیط در دید نباشد یا اینکه یک فضای خصوصی ایجاد نمایید، این جداکنندههای چوبی، گزینههای عالی محسوب میشوند. عموما از این دو نوع جداکننده در شرایط زیر استفاده میشود:
- ایجاد محیط تعویض لباس در اتاق کار
- تقسیم نمودن یا جدا کردن فضای هال از پذیرایی
- محدود نمودن ورودی ساختمانها
- پوشاندن ایرادات و عیوب ساختمان ها
امروزه به وفور این موارد را در بیمارستانها یا مطب پزشکان مشاهده میکنیم.
تفاوت پاراوان و پارتیشن در یک نگاه
تفاوتها / محصولات | پاراوان | پارتیشن |
قابلیت جابهجایی | کاملا متحرک | ثابت |
ارتفاع استاندارد | 180 سانتیمتر | وابسته به نوع کاربری |
جنس | چوبی، فلزی، حصیری | فلزی و چوبی |
جمع بندی
با توجه به مواردی که در بالا بیان شد، میتوان دریافت کهپارتیشنها و پاراوانها، جداکنندههایی هستند که از آنها میتوان هم برای تفکیک محیط و هم به عنوان یک المان در دکوراسیون داخلی استفاده نمود. اگر مایلید تا فضای خود را به صورت ثابت از سایر محیطها جدا کنید باید از پارتیشنها بهره ببرید که فیکس و ثابت هستند. در غیر این صورت میتوانید از پاراوانها استفاده نمایید که قابلیت جابجایی دارند.