چگونه مبلمان چوبی خود را تمیز کرده و از آن مراقبت کنید

انتخاب و استفاده از وسایل و مبلمان چوبی یکی از بهترین راه‌ها برای زیباتر کردن دکوراسیون داخلی هر فضایی است. مبلمان چوبی که به خوبی با هر سبکی از دکوراسیون هماهنگ می‌شوند، ظاهر کلاسیک و جذابی به محیط می‌بخشند که باعث ایجاد حس گرما و صمیمت در محیط می‌شود.
چگونه مبلمان چوبی خود را تمیز کرده و از آن مراقبت کنید

به همین دلیل افراد زیادی تمایل به استفاده از این تجهیزات در دکوراسیون منزل یا دفتر کار خود دارند. اما در هنگام انتخاب این وسایل باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که مبلمان چوبی به نگهداری و مراقبت ویژه‌ای نیز نیاز دارند. اهمیت این موضوع سبب شده است تا در این مقاله به سراغ موضوع تمیز کردن و مراقبت از مبلمان چوبی برویم.

این مقاله، یک راهنمای جامع و گام به گام برای تمیز کردن مبلمان چوبی و روش‌ها و اصول اساسی نگهداری صحیح از میز و صندلی‌های چوبی است. علاوه بر این شامل روش‌های راحت و خانگی تمیز کردن و مراقبت از این وسایل نیز می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌‎کنیم اگر شما هم از طرفداران مبلمان و دکوراسیون چوبی هستید، برای آنکه بتوانید بهتر و بیشتر از وسایل چوبی خود مراقبت کنید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

سه اصل راهنما برای مراقبت از مبلمان چوبی

قبل از آنکه راهنمای تمیز کردن و مراقبت از مبلمان چوبی را شروع کنیم، بهتر است با چند اصل راهنما و مهم در نگه‌داری مبلمان و وسایل چوبی آشنا شوید. این اصول عبارتند از:

  1. پیشگیری بهتر از درمان است.

این اصل مهم و معروف در زمینه نگهداری و مراقبت از وسایل چوبی نیز به کار می‌رود. برای آنکه بتوانید زمان بیشتری از مبلمان و وسایل چوبی خود استفاده کنید، باید از آسیب دیدن این وسایل پیشگیری کنید. به عنوان مثال برای مراقبت بهتر از میزهای چوبی خود، بهتر است از یک زیرلیوانی یا تشک‌های چوب پنبه‌ای یا نمدی برای جلوگیری از ایجاد خراشیدگی روی میز یا لک شدن آن استفاده کنید. یا زمانی که آب یا نوشیدنی روی میز ریخت، بلافاصله آن را پاک کنید. به این صورت می‌توانید به خوبی از آسیب دیدن وسایل چوبی خود، پیشگیری کنید.

روش‌های مراقبت از میزهای چوبی

  1. از روش‌ها و پاک‌کننده‌های ملایم شروع کنید.

هنگامی که قصد تمیز کردن مبلمان چوبی خود را دارید، بهتر است پیش از آنکه به سراغ روش‌های حرفه‌ای و پیچیده بروید، از کوچک‌ترین و ملایم‌ترین گزینه‌ها شروع کنید. بهتر است تمیز کردن دوره‌ای مبلمان خود را با استفاده از پاک‌کننده‌های ملایم انجام دهید.

  1. هنگام خرید، شیوه‌ی نگهداری و مراقبت از مبلمان را سوال کنید.

برای آنکه بتوانید به روشی اصولی و مناسب از وسایل چوبی خود مراقبت کنید، بهتر است در هنگام خرید، از سازندگان مبلمان، در مورد بهترین روش‌های نگهداری و مراقبت از مبلمان سوال کنید. این کار کمک می‌کند تا برای تمیز کردن وسایل، از روش‌ها و محصولاتی استفاده کنید که مناسب نوع مبلمان و وسایل شما هستند.

سه اصل راهنما برای مراقبت از مبلمان چوبی

روش‌های تمیز کردن و مراقبت از مبلمان چوبی

پس از آنکه با اصول مراقبت از وسایل چوبی آشنا شدید، وقت آن است که به سراغ بررسی روش‌ها و آشنایی با نکات مهم تمیز کردن و نگهداری از مبلمان چوبی برویم. در ادامه نکات و روش‌هایی را بررسی می‌کنیم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید در خانه به خوبی میز و صندلی‌ها چوبی خود را تمیز کرده و برای مدت طولانی از آن‌ها استفاده کنید.

1. نکات مربوط به مکان و نحوه قرار دادن مبلمان چوبی

برای مراقبت صحیح از وسایل چوبی قبل از هر چیز، جایی که مبلمان و میز چوبی خود را قرار می‌دهید، مهم است. نکته‌ای که در اینجا باید به آن توجه داشته باشید، قرار دادن این وسایل در محلی است که در معرض گرما و رطوبت زیاد نباشند. بنابراین مبلمان یا میز ناهارخوری چوبی خود را در جایی قرار ندهید که در معرض نور مستقیم خورشید یا گرمای رادیاتور باشد.

هم نوسانات دما و هم رطوبت می‌توانند باعث تاب برداشتن و شکافتن وسایل چوبی شوند، به همین دلیل در مورد محل قرارگیری میز و صندلی‌های چوبی خود دقت داشته باشید. توصیه می‌شود در صورت امکان، یک دستگاه بخور یا دستگاه تهویه هوا نیز در اتاقی که میز و صندلی چوبی خود را گذاشته‌اید، قرار دهید.

در ادامه پیشنهاد می‌کنیم تا مقاله "وسیله‌های چوبی برای زیباتر کردن منزل" را مطالعه کنید تا با جدیدترین دکوراسیون‌های منزل آشنا شوید.

2. نکات مربوط به گردگیری و تمیز کردن مبلمان چوبی

نکته مهم بعدی این است که برای سالم ماندن مبل و صندلی‌های چوبی، بهتر است این تجهیزات را به صورت هفته‌ای گردگیری کنید و پس از هر بار استفاده، آن‌ها را تمیز کنید. به طور مثال بعد از هر بار استفاده از میزهای چوبی، با یک پارچه نرم، میز را تمیز کنید تا هرگونه غذا یا نوشیدنی ریخته شده روی میز را پاک کنید. یک پارچه میکروفیبر بهترین گزینه برای این کار است، اما هر پارچه بدون پرز و نرمی می‌تواند انتخاب خوبی برای این کار باشد. پارچه را کمی مرطوب کنید و بلافاصله پس از ریختن غذا یا آب، آن را پاک کنید تا از ایجاد لکه جلوگیری کنید.

گردگیری مکرر نیز بسیار مهم است. در حالی که گرد و غبار بی‌ضرر به نظر می‌رسد، اما در طول زمان جذب مبلمان چوبی شده، جمع می‌شود و باعث خراشیدگی و آسیب به روکش میز یا صندلی می‌شود. به همین دلیل بهتر است به صورت هفته‌ای و مرتب، وسایل چوبی خود را گردگیری کنید.

3.  نکات مربوط به شست‌وشوی مبلمان چوبی

حتی با وجود تمیز کردن روزانه، میز و صندلی‌های چوبی شما یک یا دو بار در سال نیاز به تمیز کردن عمیق و شست‌وشوی کامل دارند. برای شست‌وشوی این وسایل باید از مایع ظرف‌شویی، آب گرم و دو پارچه میکروفیبر استفاده کنید.

با استفاده از مایع ظرف‌شویی و آب گرم، یک محلول رقیق‌شده آماده کنید. سپس گرد و غبار روی وسایل را با پارچه تمیز کنید. پس از آن، پارچه دوم را به محلول آغشته کنید و شروع به پاک کردن مبلمان کنید. بلافاصله نیز با یک پارچه خشک و نرم، رطوبت اضافه را از روی سطح میز و صندلی پاک کنید تا از جذب شدن آب به چوب و تاب برداشتن آن، جلوگیری کنید.

اگر لکه‌های سختی روی مبلمان چوبی وجود داشت، هرگز از محصولات تمیزکننده سخت یا اسفنج‌هایی که باعث خراشیدگی سطح چوب می‌شوند، استفاده نکنید. در عوض با توجه به نوع لکه از مواد مناسب برای از بین بردن آن به همراه یک پارچه نرم و بدون پرز استفاده کنید.

روش‌های تمیز کردن و مراقبت از مبلمان چوبی

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکس‌تان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد.