کاربرد پاراوان در طراحی داخلی

یکی از بهترین ایده‌ها برای جداسازی موقت یا دائم یک فضا، بدون نیاز به تخریب یا دیوارکشی مجدد، استفاده از انواع پارتیشن‌ها و جداکننده‌ها است. پاراوان نیز یکی از انواع پارتیشن‌ها است که برای این منظور مورد استفاده قرار می‌گیرد.
کاربرد پاراوان در طراحی داخلی

پاراوان را می‎توان یکی از کاربردی‎ترین تجهیزات در طراحی داخلی دانست که نه تنها باعث زیباتر شدن دکوراسیون داخلی یک محیط می‌شود، بلکه در کاربردی‌تر شدن آن محیط نیز تأثیرگذار است. اهمیت استفاده از پاراوان در طراحی داخلی فضاهای بزرگ باعث شد تا ما در این مقاله به سراغ معرفی کامل پاراوان و بررسی کاربرد آن در طراحی داخلی بپردازیم و مزایا و معایب استفاده از این محصول در فضاهای مختلف را به طور کامل بررسی کنیم.

کاربرد پاراوان در طراحی دکوراسیون داخلی منزل

تاریخچه استفاده از پاراوان و پارتیشن

استفاده از پارتیشن یا جداکننده از زمان‎های بسیار دور در میان طراحان داخلی، رواج داشته است. زمانی که نیاز باشد یک فضای بزرگ به قسمت‎های کوچک‎تر تبدیل شود، دو راه در پیش رو داریم. یا باید با تخریب و بازسازی مجدد فضا، این کار را انجام دهیم و یا باید به سراغ استفاده از پارتیشن‎ها برویم. واضح است که انتخاب پارتیشن به این منظور، انتخابی ساده‌تر، سریع‎تر و مقرون به صرفه‎تر از روش تخریب و دیوارکشی مجدد است.

تاریخچه پاراوان به کشور چین و قرن چهارم پیش از میلاد برمی‎گردد. با گذشت زمان استفاده از پاراوان‌ها در کشورهای اروپایی و شرق آسیا و در فضاهای خصوصی و عمومی گسترش یافت. این محصول گاهی به عنوان وسیله‎ای برای جدا کردن بخش‌های داخلی یک فضای بزرگ و ایجاد حریم خصوصی مورد استفاده قرار می‎گرفت و گاهی نیز نقش یک اکسسوری را در خانه‌ها ایفا می‎کرد. امروزه نیز استفاده از پاراوان در میان طراحان داخلی رواج بسیار زیادی دارد، زیرا وسیله‎ای زیبا و جذاب برای ایجاد فضایی چندمنظوره است.

انواع پارتیشن و پاراوان

انواع پاراوان و پارتیشن

پیش از معرفی انواع پاراوان و پارتیشن خوب است به بیان تفاوت میان این دو وسیله جداکننده بپردازیم. پاراوان نوعی پارتیشن متحرک است که برای جداسازی موقت دو فضا به کار می‎رود. درواقع پاراوان، نوعی از پارتیشن‎ها است که خود نیز انواع بسیار زیادی دارد. پس در هنگام خرید پاراوان حتما دقت لازم را داشته باشید.

دسته بندی پاراوان‌ها به دو صورت انجام می‎شود. این محصول را می‎توان براساس کاربرد و یا متریالی که برای ساخت آن مورد استفاده قرار گرفته است، دسته بندی کرد. به طور کلی مواد و متریالی که می‌توانند در ساخت پاراوان‌ها مورد استفاده قرار بگیرند شامل پارچه، شیشه، فلز، حصیر، چوب و پلاستیک‌های پی وی سی یا یو پی وی سی می‎شوند. اما انواع پاراوان بر اساس کاربردی که دارند عبارتند از:

  1. پاراوان تبلیغاتی: این نوع پاراوان از جنس‌های مختلفی مانند پارچه، پلاستیک، حصیر و غیره تولید می‎شود و برای معرفی و تبلیغ یک برند یا مجموعه در فضاهای عمومی یا تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسیاری از شرکت‌های بزرگ و کوچک برای جداسازی بخش‌های مختلف سالن کار خود به سراغ استفاده از پاراوان تبلیغاتی می‌روند تا به این وسیله، شعارها و پیام‌های خود را نیز به راحتی به مراجعه‌کنندگان‎شان منتقل کنند.
  2. پاراوان سربی پزشکی: این نوع پاراوان برای استفاده در محیط‌های درمانی و بیمارستانی و به منظور جداسازی بخش‌هایی مانند رادیولوژی یا عکس‌برداری از قسمت‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوع دیگر پاراوان‌های پزشکی، پاراوان‌های پارچه‎ای هستند که در مطب پزشکان و برای ایجاد یک محیط خصوصی در اتاق پزشک استفاده می‎شود.
  3. پاراوان‌های تزئینی: این دسته از پاراوان‌ها که اغلب به صورت شیشه‎ای یا مشبک هستند، حریم خصوصی ایجاد نمی‎کنند و صرفاً جنبه‎ی تزئینی و زیبایی دارند.

به غیر از این موارد، انواع دیگری نیز از پاراوان‌ها وجود دارند که با نام پاراوان‌های حکاکی‌شده، پاراوان‌های چاپی، پاراوان‌های ساده و یا پاراوان‌های مشبک در میان افراد شناخته می‌شوند. هر یک از این پاراوان‌ها از جنس خاصی ساخته می‎شود و می‌تواند کاربرد مخصوصی داشته باشد.

ازتفاوت پاراوان و پارتیشن بیشتر بدانید.

کاربرد پاراوان در طراحی داخلی

همانطور که در بخش‌های قبلی مقاله اشاره کردیم، کاربرد اصلی پاراوان در طراحی داخلی را می‌توان ایجاد آسان و سریع یک فضای زیبا و در عین حال چند منظوره دانست.

یکی از مهم‌ترین مسائلی که در طراحی داخلی برای طراحان، به خصوص در طراحی فضاهای کوچک و محدود مطرح است، ایجاد یک فضای چند منظوره و حریم خصوصی برای افراد است. استفاده از پاراوان‌ها می‎تواند یک انتخاب عالی و مناسب برای دستیابی به این هدف باشد. با استفاده از پاراوان می‎توان در زمان دلخواه یک محیط را به دو فضای مجزا تبدیل کرد و هر زمان که نیاز بود، با برداشتن و جابه‌جایی پاراوان مجدداً این دو محیط را به یک محیط بزرگ‌تر تبدیل کرد.

علاوه بر این، استفاده از پاراوان در طراحی داخلی جنبه‎ی تزئینی و زیبایی نیز دارد. تنوع بالا در میان مدل‎های مختلف پاراوان و پارتیشن سبب می‎شود تا بتوان به راحتی و با هزینه‎ای کم، تغییری موقت و زیبا در یک محیط ایجاد کرد. می‎توان گفت راحتی حمل و نقل و متحرک بودن پاراوان‎ها مهم‎ترین مزیت استفاده از این وسیله‌ی دکوری در طراحی داخلی است.

کاربرد دیگر پاراوان در طراحی داخلی این است که با استفاده از آن می‎توان به راحتی عیب‌ها و نواقص ظاهری دیوارها و فضای داخلی ساختمان را نیز پوشش داد. زمانی که قسمتی از یک دیوار داخلی دچار نقص ظاهری می‎شود، می‎توان با استفاده از یک پاراوان زیبا، بدون نیاز به تخریب و بازسازی مجدد، در کوتاه‎ترین زمان این نقص را پوشاند.

جداسازی فضای ورودی ساختمان از قسمت‎های دیگر نیز، کاربرد مهم دیگری از پاراوان‎ها است. قرار دادن یک پاراوان در فضای ورودی یک سالن می‎تواند ضمن زیباتر کردن فضا، به راحتی قسمت ورودی سالن را از قسمت‌های دیگر جدا کند.

مزایا و معایب پاراوان در طراحی و زیبایی دکوراسیون داخلی

مزایا و معایب استفاده از پاراوان در دکوراسیون داخلی

مزایای اصلی استفاده از این وسیله چوبی شامل موارد زیر می‎شود:

  1. قابلیت حمل و نقل و جابه‌جایی آسان: پاراوان‎ها که وزن کمی دارند، به راحتی قابل جابه‌جایی و جمع شدن هستند و این ویژگی یک مزیت بسیار خوب برای این محصول به حساب می‌آید.
  2. تنوع بالا در متریال سازنده و مدل‌های آن: همانطور که گفته شد، پاراوان‌ها انواع بسیار زیادی دارند و این موضوع سبب می‎شود تا این محصول دکوراتیو کاربردی به خوبی با انواع سبک‌های دکوراسیون داخلی هماهنگ شود.
  3. قیمت مناسب: پاراوان‎ها از جمله تجهیزات دکوراسیون داخلی هستند که با وجود کاربرد فراوانی که دارند، قیمت پایینی دارند.
  4. قابلیت شست‌وشو و نگهداری آسان: تمامی مدل‎های پاراوان به راحتی قابل شست‌وشو هستند و به راحتی نیز می‎توان تا مدت‎های طولانی از آن‎ها استفاده کرد.

در مقابل مزایای گفته شده، استفاده از پاراوان در دکوراسیون داخلی معایبی نیز به همراه دارد که اصلی‌ترین آن، عدم تفکیک کامل و دائمی دو فضا است. با استفاده از پاراوان نمی‎توان به طور کامل دو فضا را از یکدیگر جدا کرد و یک حریم خصوصی کامل ایجاد نمود. برای ایجاد یک حریم خصوصی کامل می‎توان از پارتیشن‎های ثابت استفاده کرد که دو فضا را به طور کامل از یکدیگر جدا می‌کند و از عبور سروصدا و عوامل مزاحم میان دو فضا نیز جلوگیری می‌کند.

جمع‌بندی نهایی

پاراوان‎ها نوع متحرک پارتیشن‎ها هستند و برای جداسازی موقت دو فضا از یکدیگر مورد استفاده قرار می‎گیرند. پاراوان‎ها انواع بسیار مختلفی دارند که هریک از آن‎ها با توجه به متریال سازنده و شیوه‎ی ساخت، برای استفاده در فضای خاص و برای هدف مشخصی مورد استفاده قرار می‎گیرد.

به طور کلی استفاده از پاراوان در طراحی داخلی کاربردهای فراوانی همچون ایجاد یک فضای چند منظوره و زیبا، پوشش نواقص ظاهری دیوارها و جداسازی بخش ورودی از سایر قسمت‎های سالن اصلی را دارد.

قیمت مناسب در کنار قابلیت شست‎وشو و نگه‎داری آسان این محصول نیز مزایای اصلی استفاده از پاراوان در طراحی داخلی محسوب می‎شود. 

پاسخ به سوالات متداول

  1. پاراوان چیست و چه تفاوتی با پارتیشن دارد؟ پاراوان‎ها نوعی پارتیشن متحرک هستند که به عنوان جداکننده موقت در فضاهای داخلی مورد استفاده قرار می‎گیرند. تفاوت اصلی پاراوان و پارتیشن در قابلیت جابه‌جایی و حمل و نقل آن‎ها است. درحالی‌که پارتیشن‎ها ثابت هستند و به زمین متصل می‎شوند، پاراوان‎ها متحرک هستند و می‎توان در زمان دلخواه آن‎ها را جمع کرد و یا به فضای دیگری منتقل کرد.
  2. از چه متریالی در ساخت پاراوان استفاده میشود؟پاراوان‎ها را می‎توان از متریال مختلفی ساخت که رایج‏ترین آن‎ها پارچه، حصیر و چوب است. البته از انواع فلزها یا پلاستیک‎ها نیز می‎توان در ساخت پاراوان‎ها استفاده کرد.
  3. کاربرد اصلی پاراوان در طراحی داخلی چیست؟ایجاد یک فضای چند منظوره و جذاب، اصلی‎ترین کاربرد پاراوان در طراحی داخلی است. علاوه بر این مورد، پاراوان در ایجاد حریم خصوصی، پوشش نواقص ظاهری دیوارهای داخلی ساختمان و جداسازی قسمت ورودی از سایر قسمت‎های ساختمان نیز کاربرد دارد.
ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکس‌تان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد.